Deväť slovenských miest ožije divadlom na všetky spôsoby

04.11.2011 Celý región

Bratislava 4. novembra (TASR) - Deväť slovenských miest už čoskoro ožije divadlom na všetky spôsoby. Tretiu novembrovú sobotu, 19. novembra, odštartuje 31 divadiel na celom Slovensku 2. ročník noci otvorených divadiel, predstavení a výnimočných zážitkov - Noc divadiel. TASR informovala Dana Tomečková z Divadelného ústavu Bratislava. Ako ďalej uviedla, brány divadiel ostanú otvorené v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach, Martine (divadlo hosťuje v rodnom meste J. Kronera v Staškove), Nitre, Prešove, Trnave, Zvolene a Žiline.

Noc divadiel 2011 je európske podujatie prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí. Heslo prvého ročníka podujatia znelo \"Dnes večer nezhasíname\". Počas Noci divadiel 2010 sa nezhaslo v ôsmich mestách a 28 divadlách. Aktuálny ročník sa bude niesť v znamení hravosti pod heslom \"Na hry máme celú noc\". Počas \"Noci\" si vyberie z divadelnej ponuky každý milovník opery, súčasného tanca, muzikálu, klasických inscenácií, rozprávok, spokojný bude aj fanúšik netradičného marionetového divadla, tieňového divadla i komornej drámy.

Okrem divadelných inscenácií sú súčasťou Noci divadiel aj státie vo svetle reflektorov, slam poetry, stolnotenisový turnaj hercov a divákov, vodenie bábok, nočné \"stretnutie ľudí blízkeho druhu\", projekcie záznamov divadelných inscenácií, módna šou, exkurzia do zákulisia, divadelný koktail, polnočné prekvapenie a ďalšie, nielen divadelné zážitky.

Podujatie organizuje Divadelný ústav Bratislava v spolupráci s divadlami na celom Slovensku. Vstup na všetky podujatia je voľný, pokiaľ nie je v programe uvedené inak. Podrobné informácie o podujatí nájdu záujemcovia na www.nocdivadiel.sk.
 

Vyberte región